Сила соцмереж - харківські патрульні знайшли по відео у Telegram порушника, який ледь не скоїв ДТП

Поліцейським знадобилося два дні, аби розшукати порушника та виписати йому штраф

У Харкові патрульна поліція оперативно відреагувала на відео, яке з'явилося у харківських каналах Telegram. На ньому видно, як автомобіль суворо порушив правила дорожнього руху та створив небезпечну аварійну ситуацію. Про те, як розшукали порушника, розповіли в офіційному Telegram-каналі Нацполіції.

Сама пригода трапилася зранку 12 серпня на Московському проспекті. Дорога має по три смуги у кожну сторону. На відео видно, як водій білого Renault з крайнього правого ряду почав розвертатися через сусідні дві смуги вліво, де у той момент рухався власник відеореєстратора. Автор відео змушений був перетнути подвійну суцільну лінію та виїхати на зустрічну смугу, аби уникнути ДТП. Окрім грубого порушення ПДР та створення аварійної ситуації власником Renault, варто зазначити, що у місці, яке він обрав для розвороту, дозволу на поворот наліво немає.

Через два дні під час патрулювання співробітники Нацполіції затримали порушника та склали на нього адміністративний протокол за статтею 122 КУпАП, ч. 5: порушення ПДР, що стало причиною створення аварійної обстановки. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 1445 гривень чи позбавлення права на керування ТС від пів року до року.

У протоколі зазначено, що водій Renault не був уважний під час зміни напрямку руху, не увімкнув поворотник, не пересвідчився у безпечності маневру та не зайняв крайнє ліве положення на проїжджій частині для повороту.

Порушник свою провину визнав та пообіцяв більше не порушувати ПДР.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що за добу у Харківському районі сталося два ДТП, учасниками яких стали представники Нацполіції.



Елена

16 серпня 2021, 07:24

Ездят так, как вздумается. Нанять инструктора для индивидуалки - жаба давит. Зато бибику купили . Главное, самим иметь голову на плечах и не поддаваться желанию нарушить.

Директ

15 серпня 2021, 16:45

Telegram - это мессенджер, а не социальная сеть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися