У Харкові засудили жінку за невиконання батьківських обов'язків - що відомо

Дитина на відео, яке мати опублікувала в Instagram, вживала пиво та алкогольні коктейлі

У харківському Балаклійському районному суді провели слухання у справі невиконання жінкою своїх батьківських обов'язків. Про те, що мати порушує законодавство, дізналися з соцмереж. Про перебіг судового засідання інформує постанова суду, опублікована у судовому реєстрі.

У червні на сторінці в акаунті Instagram обвинуваченої з'явилися фото та відео з її неповнолітньою донькою, на яких видно, що дитина вживає пиво та алкогольний коктейль "Лонгер".

picture

У постанові йдеться, що своїм дозволом та схваленням дій дитини мати порушила норми закону "Про охорону дитинства".

Матеріали в Instagram побачив один з поліцейських Ізюмського підрозділу Нацполіції, саме він і звернувся до суду з відповідними свідченнями.

Після розгляду справи по суті, а також врахувавши усі відомості про родину постраждалої дівчинки, її матері та обставини події, у суді вирішили у виховних цілях призначити жінці адміністративне покарання у вигляді попередження. Також на неї поклали відповідальність за погашення судових зборів у сумі 454 гривні.

picture

Також постанову можна оскаржити у десятиденний термін у апеляційному суді.

Для довідки: ст. 12 Закону України "Про охорону дитинства" закріплює права та обов'язки батьків за виховання та розвиток дитини. Стаття закону покладає на батьків обов'язок піклуватися про виховання та здоров'я дитини, її розвиток, навчання та підготовку до дорослого життя.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про інший випадок вживання неповнолітніми недозволених речовин. Тоді скандальна косметолог з Харкова опублікувала у своєму Instagram сторіз, у якому під час сімейного застілля на природі її семирічна племінниця курить кальян під схвальні вигуки своєї тітки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися