В оновленому Харківському зоопарку більше не буде кліток, що нагадують камери для ув'язнених

Харківський зоопарк кардинально зміниться і перше почуття, яке охопить більшість відвідувачів - це буде здивування, адже раніше бачити таких звірів в таких вольєрах людям точно не доводилося. Більше це не будуть звичні клітки, що нагадують камери для ув'язнених. Звірів буде трохи менше, але вони будуть поводитися природно. Як інформує видання "Коментарі", про це в програмі "Насправді" на телеканалі "Simon" розповів директор зоопарку Олексій Григор'єв.

За його словами, тепер людина, яка прийде в зоопарк, зможе побачити не просто саму тварину і піти далі, вона зможе поспостерігати, як тварина живе, як тварина відпочиває, як вона п'є воду, як вона їсть, як вона входить в контакт зі своїми родичами. Григор'єв зазначив, тепер буде зовсім інший розпорядок дня для тварин, вони будуть перебувати в нових вольєрах, де передбачено абсолютно все - від температури до вологості й навіть розпорядок дня складений так, щоб тварині не було нудно. Також буде цікава подача їжі. Тварини будуть самі шукати цю їжу, які раніше заховають працівники зоопарку. Таким чином тварини будуть відпрацьовувати в собі інстинкт, який в них закладений природою. У тварини зрештою з'явиться якась мета в житті, щоб кожен день не починався буденно.

Директор зоопарку додав, для кожної тварини передбачені свої інтереси, з урахуванням їх індивідуальних особливостей. Щоб краще зрозуміти, про що йде мова і які "квести" приготували працівники зоопарку для своїх улюбленців Григор'єв вирішив використовувати приклад "квесту" для слона. За словами директора, для слона був підготовлений бідон, в який будуть набивати сіно й слон буде намагатися постійно дістати їжу. Це буде непросто і на це буде йти чимало часу. Здобуваючи собі їжу, слон трохи втомиться, піде прийме душ. Таким чином вже пройде півдня в турботах.

Варто відзначити, що оновлений зоопарк відкриє свої двері для харків'ян 23 серпня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в мережі показали, як виглядає оновлений зоопарк у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися