Рідкісний вид отруйного павука дістався до Харківщини

У Харківській області помітили небезпечного жовтосумого павука херікантіума

На Харківщині з'явився жовтосумий павук хеіракантіум, невластивий для цієї території. Раніше зустріти цю комаху на півдні України було практично неможливо. Тепер же цей вид павука все частіше почав з'являтися в цій місцевості, лякаючи багатьох людей. Як інформує видання "Коментарі", такого павука днями побачили в місті Куп'янську Харківської області. Очевидець Олександр Ковшар зафіксував комаху на фото, розповівши про знахідку в мережі.

Харків'янин розповів, що нежданий гість з'явився в його будинку минулої ночі. Цей отруйний жовтосумий павук (Cheiracanthium punctorium) хеіракантіум, за його словами, раніше вкрай рідко зустрічався на території нинішньої України. Тепер же він вже почав з'являтися в Криму, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

За словами чоловіка, особливо небезпечним це комаха стає в кінці літа-початку осені. Роздратувати павук блискавично атакує, стрибаючи на свою жертву і впиваючись в неї гострими нижніми щелепами. Він з легкістю може проколоти шкіру людини. Зазвичай у людини, яку вкусив такий павук, піднімається температура, миттєво збільшується набряк на місці укусу, зростає артеріальний тиск. Отрута цієї комахи не смертельна, але дуже сильно впливає на самопочуття людини.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Харківській області може з'явиться небезпечна комаха, яка була помічена на території України ще в 2019 році. Ясенева златка небезпечна для дерев. Даний вид комах заселяє найчастіше ясени і приводить їх до загибелі.



Светлана

24 серпня 2021, 12:33

Я вчера вечером убила такого в доме прям на стене,а с утра ребенок обнаружил второго в ванной.Это жесть,откуда они вылазят?Страшно спать ложиться!!!

Александр

23 серпня 2021, 12:53

Неделю назад в машине убил такого паука

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися