Новий рік у Харкові: скільки коштуватиме ялинка

Коли встановлять новорічну ялинку в Харкові

На підготовку Харкова до Нового року поки що виділили лише 4,4 мільйона гривень. До 15 листопада в місті має з'явитися ялинка. Про це розповіли в антикорупційному центрі, посилаючись на відповідний тендер в системі державних закупівель Prozorro.

Сам тендер об'явило КП "Міський інформаційний центр". Усі зазначені кошти повинні піти на установку новорічної ялинки та святкових декорацій. Комунальники повинні змонтувати та демонтувати головну міську ялинку на площі Свободи. Крім цього, вони встановлять піксельну сітку, святковий навіс, скульптуру Діда Мороза та огорожу святкового містечка. Декорації повинні простояти до 19 січня 2022 року.

Інші новини:

У Харкові в Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайний пам'ятник у формі щура. "Феномен наук про здоров'я" - так називається бронзовий щур, який тримає в лапках таблетку, з-під яких падають наукові книги. Вона розташована на мармуровому постаменті заввишки 3,5 метра та символізує подяку людства за внесок в наукові відкриття лабораторним тваринам.

На одному з будинків Харківського Хімашу знайшли старовинну німецьку вивіску, яка була зроблена ще до Другої світової війни. На ній чорною фарбою нанесено напис німецькою мовою: "Kfz.Inst. Komp. 211", що в перекладі означає "Авторемонтна компанія". Будівля, на якій вона розміщена, збираються ремонтувати, тому напис може бути знищено.

У Харкові 25 серпня із будинку антикорупційного центру винесли ноутбуки, відеотехніку та інше обладнання. Співробітники ХАЦ відразу ж звернулися до поліції та написали заяву про пограбування. Зазначені обставини ускладнюють роботу фахівців з ХАЦ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися