У Харківській області води вистачить тільки до грудня

Третина Харківської області може залишитися без води

У Краснопавлівському водосховищі зафіксували критичну ситуацію. Води вистачить тільки до грудня. Про це розповів радник голови Лозівської міської територіальної громади Ганна Скрипник на офіційній сторінці Facebook "Лозова. Новини".

Анна зазначила, що грошей на наповнення вже не вистачає і їх навіть не обіцяють. За словами чиновниці, зараз Лозовій потрібно 152 млн грн, а з них 120 млн грн на електроенергію. У Міністерстві захисту навколишнього середовища розповіли, що в державному бюджеті 2021 не передбачені гроші на водообмін.

Річ у тому, що Краснопавлівське водосховище є штучним і його наповнюють з дніпровської води. Однак останній раз це робили ще у 2020 році. Займатися наповненням повинно Держводагентство двічі на рік коштом держбюджету, але у 2021 році щось у них пішло не так. Тепер третина Харкова, Лозова, колишніх Лозівських та Першотравневих районів ризикують залишитися без води. Оплатити наповнення Лозовій запропонували через "Харківводоканал", але це значно збільшить тариф.

Інші новини:

 У Харкові в Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайний пам'ятник у формі щура"Феномен наук про здоров'я" - так називається бронзовий щур, який тримає в лапках таблетку, а з-під її рук падають наукові книги. Вона розташована на мармуровому постаменті заввишки 3,5 метра та символізує подяку людства за внесок в наукові відкриття лабораторним тваринам.

 На одному з будинків Харківського Хімашу знайшли старовинну німецьку вивіску, яка була зроблена ще до Другої світової війни. На ній чорною фарбою нанесено напис німецькою мовою: "Kfz.Inst. Komp. 211", що в перекладі означає "Авторемонтна компанія". Будівля, на якому вона розміщена, збираються ремонтувати, тому напис може бути знищена.



Виталий

3 вересня 2021, 06:54

Надо провести консультации с Крымом. Они как то решают

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися