Харківські бібліотеки наповнять сучасною літературою

Шість харківських бібліотек отримають новенькі книги

У Харківській області 25 бібліотек отримають нові книги. Відповідний наказ від 20 серпня 2021 №607 опублікувало Міністерство культури та інформаційної політики України.

Бібліотеки Харківщини повинні наповнитися літературними творами вже до кінця 2021 року. До переліку закладів входять районні та селищні бібліотеки Харківської області та шість бібліотек Харкова.

Зазначається, що для наповнення бібліотек фахівці вибрали майже 700 видань книг, які вийшли у 2020-2021 роках. Всього в бібліотеки збираються направити 333,3 тисячі примірників.

Інші новини:

 У Харкові в Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайний пам'ятник у формі щура"Феномен наук про здоров'я" - так називається бронзовий щур, який тримає в лапках таблетку, а з-під них падають наукові книги. Він розташований на мармуровому постаменті заввишки 3,5 метра та символізує подяку людства за внесок у наукові відкриття лабораторним тваринам.

 На одному з будинків Харківського Хіммашу знайшли старовинну німецьку вивіску, яка була зроблена ще до Другої світової війни. На ній чорною фарбою нанесено напис німецькою мовою: "Kfz.Inst. Komp. 211", що в перекладі означає "Авторемонтна компанія". Будівлю, на якій вона розміщена, збираються ремонтувати, тому напис може бути знищено.

 Ймовірно, найбільш очікуваним святковим заходом, присвяченим Дню міста в Харкові, стало відкриття Харківського зоопарку. У мережі відразу ж почали з'являтися перші фотографії та відео від відвідувачів, які отримали запрошення на урочисте відкриття.



читатель

18 жовтня 2021, 19:43

Давно пора, а то на виолити книги поновее продают, чем то что есть в среднестатистический библиотеке

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися