У Харківській області засудили чоловіка, який закликав повалити владу в Україні

На Харківщині суд виніс вирок чоловікові за пост в Facebook

У Харківській області винесли вирок чоловіку, який звинуватив партію "Слуга народу" в корупції та закликав повалити владу. Про це розповіли в виданні Depo.Харків, посилаючись на відповідний вирок Лозівського міськрайонного суду.

Відзначається, що ще в грудні 2020 року в соціальній мережі Facebook чоловік звинувачував "слуг" в корупції, у відмиванні грошей через антиковідний фонд та подорожчання комунальних послуг. Автор поста закликав українців об'єднатися і змінити владу. Судова лінгвістична експертиза вирішила, що зазначений пост містив заклики до захоплення державної влади в Україні.

Спочатку чоловіка засудили до двох років позбавлення волі без конфіскації майна. Однак справжній термін замінили на випробувальний в один рік. Також автору поста потрібно буде компенсувати 6,8 тис. грн за проведення експертизи.

Корупція в Харкові:

 "Харківобленерго" віддасть за вакуумний вимикач ВВ/TEL-10-20/1000 221 тисячу гривень за штуку замість 110 тисяч, а за вимикач для установки в осередках типу КВЕ-6-15 - 221 тисячу гривень замість 78 тисяч гривень за штуку. "Харківобленерго" неодноразово закуповувало товари із завищеними на 30-40% цінами через фірми-прокладки.

У Харківській області СБУ викрила чиновників "Укрзалізниці", які поповнили свої кишені майже на 2 мільйони коштом підлеглих. За даними правоохоронців, посадові особи структурного підрозділу філії "Пасажирська компанія" "Укрзалізниці" забрали собі майже 2 мільйони гривень. Всі ці гроші виділили на зарплати працівникам. Керівництво просто внесло в документи неправдиві відомості, а гроші забрало собі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися