У Харкові зупинилися учасники міжнародного мотопробігу (ФОТО)

Учасники Катинського мотопробігу приїжджали до Харкова

У Харкові 5 вересня зробили зупинку учасники XXI Міжнародного Катинського мотопробігу. Про це розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

У пробігу беруть участь 45 мотоциклістів, які збираються подолати трасу завдовжки 4 тис. км. У маршрут входять усі місця, пов'язані з катинською трагедією. В Україні байкери відвідують Одесу, Запоріжжя, Львів і Кам'янець-Подільський.

У Харкові мотоциклістів привітав Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Петро Стаханчик. Крім цього, харківські та польські байкери взяли участь у службі божій на Меморіалі жертв тоталітаризму, який відкрили 17 липня 2000 року.

ДОВІДКА. У квітні 1940 року органи НКВС масово страчували поляків біля села Катинь у Смоленській області. При цьому влада СРСР до розпаду заперечувала причетність "червоних" до цього і вішала все на німецьких окупантів. Варто зазначити, що меморіальний комплекс жертвам тоталітаризму у Харкові — це перший катинський цвинтар. Понад 4302 трупів військовополонених поляків перепоховали на цвинтарі у П'ятихатках.

Нагадаємо, в Харкові 6 вересня працівники авіазаводу вийшли на протест з вимогою виплатити борги по зарплатах і звільнити нового керівника Олександра Кривоконя. Начальник управління авіабудування "Укроборонпрому" Геннадій Януль заявив, що приводів звільняти нового керівника авіазаводу немає, оскільки він добре виконує свою роботу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися