У Харкові представники ЛГБТ+ закидали яйцями та залили сечею стіну біля Нацполіції

Учасники ХарківПрайд спробували інсценувати напади, яких зазнав їхній центр протягом року

У Харкові біля будівлі Головного управління Нацполіції Харківської області представники ЛГБТ+ та KharkivPride влаштували перформанс у рамках проведення "ХарківПрайд-2021". Про деталі акції та про свої вимоги організатори розповіли у своєму профілі на Facebook.

Прямо до входу у головну будівлю правоохоронців області активістки принесли ширму, яка виготовлена у вигляді стіни та закидали її яйцями, залили сечею та зеленкою,  перцовими балончиками та імітованою кров'ю. Таким чином представники ЛГБТ+ спільноти інсценували аналогічні дії, яких зазнавав їхній центр протягом року.

За їхніми словами, на ПрайдХаб у 2021 році нападали вже не менше 15 разів.

Учасники акції вимагають від поліції докласти зусиль, аби запобігти скоєнню злочинів на ґрунті ненависті. Також активісти хочуть, аби такі злочини, які вже були скоєні почали розслідуватися. За їхніми свідченнями до цієї категорії підпадають злодіяння за ознаками статі, сексуальної орієнтації, релігії, раси, кольором шкіри та політичними уподобаннями.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що цьогорічне проведення ХарківПрайду заплановане на 12 вересня. До організації та забезпечення заходів безпеки долучилися представники Консультативної місії Європейського Союзу. На думку учасників делегації, під час проведення такого заходу слід зважати на те, що як у ЛГБТ-спільноти, так і загалом у мешканців Харкова є визначена культура поведінки. Через це варто заздалегідь вивчити усі проблеми, які можуть виникнути у процесі, та визначити, як діяти за цих обставин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися