У Харкові ЛГБТ-парад охороняли сотні поліцейських (ФОТО ЗВЕРХУ)

Харківські поліціянти охороняли представників ЛГБТ за європейською системою

У Харкові 12 вересня відбувся ЛГБТ-парад "Kharkiv Pride". Сотні поліціянтів захищали людей від нападів. Про це розповіли в пресслужбі поліції Харківської області та опублікували відповідні фотографії.

Поліцейські убезпечили всіх учасників, і все завершилося мирно. Хлопці та дівчата пройшли від площі Свободи до Ботанічного саду. На місці працювало 800 співробітників поліції, 450 бійців Нацгвардії та 40 одиниць спецтехніки. Також охороняли людей курсанти Харківського університету внутрішніх справ. Поліціянти застосували європейську систему охорони громадського порядку. Також місцевість патрулювали кінологи та спецпризначенці.

Контекст:

 Учасники "Харків Прайд" вийдуть з вимогами проводити розслідування на ґрунті ненависті стосовно ЛГБТ та інших вразливих груп, дати рівний доступ до державних інституцій незалежно від сексуальної орієнтації та/або гендерної ідентичності та освіту без булінгу. При цьому парад буде проведено з дотриманням усіх карантинних вимог.

 У Харкові 12 вересня пройде марш "Харків Прайд". З 12:30 до 14:00 в місті перекриють ділянку площею Свободи й частину проспекту Науки. Рух транспортних засобів перекрили на ділянці від вул. Трінклера до пр. Науки й по пр. Науки на ділянці від площі Свободи до вул. Отакара Яроша.

   У Харкові люди не могли нормально розмістити рекламні матеріали, пов'язані з "Харків Прайд". Представники ЛГБТ постійно стикалися з образами та агресією. Про це розповіла продюсер рекламного агентства Arriba Мерьям Йол на своїй сторінці в Facebook.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися