Харківська СБУ виявила, хто запускав беспілотники у прикордонній зоні та шпигував за військовими частинами

БПЛА літав у прикордонній зоні та фіксував інформацію про стратегічні об'єкти

У Харківській області протягом кількох днів СБУ спільно з Антитерористичним центром Харківської області розшукувала безпілотник, який помічали над різними стратегічними та військовими об'єктами регіону, переважно у прикордонній з Росією зоні. Про деталі операції розповіли В СБ України в Харківській області на сторінці установи у Facebook.

"СБУ знайшла безпілотник, який літав над Харківщиною після Дня незалежності", - повідомили в установі.

Про те, що БПЛА помітили над областю поблизу кордону в СБУ повідомили 11 вересня. Одразу після отримання інформації спецслужба разом із прикордонниками та Нацполіцією почали шукати сам БПЛА, а також місця, де він сідає та злітає. Головною метою був пошук осіб, які керували безпілотником.

Спільними зусиллями силовиків було виявлено, що безпілотником керують двоє українських громадян. Наразі встановлюється інформація щодо того, чи причетні двоє українців до роботи на іноземні спецслужби.

За даними харківської СБУ, безпілотник та його операторів вдалося знайти завдяки інформації небайдужих громадян, що надсилали дані про переміщення та запусків БПЛА.

В установі звернулися до мешканців регіону із закликом звертати увагу на осіб та засоби фото-, відеофіксації, які цікавляться об'єктами інфраструктури, військовими об'єктами та органами влади, та повідомляти про такі випадки за телефонами СБУ чи Нацполіції.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що СБУ викрили фірму, яка виробляла підробні довідки про проходження тестів на коронавірус. Медична лабораторія працювала спільно із турфірмою, яка пропонувала туристам, які їдуть чи повертаються з-за кордону, послугу "довідка про відсутність Covid-19". Її вартість складала 800 гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися