У Харківській області турфірма спільно з приватною лабораторію продавала підробні ПЛР-довідки на Covid-19

У "клієнтів" не брали жодних аналізів та не проводили обстежень

У харківському туристичному агентстві представники пропонували своїм клієнтам, які вирушали, або поверталися з-за кордону, придбати довідки ПЛР-обстеження без проходження самоізоляції та без здачі аналізів взагалі. Оборудку розкрили представники Харківської Нацполіції, Обласної прокуратури та Харківського управління СБУ. Деталі розповіли у пресслужбах цих установ.

У змові з приватною лабораторією, яка має декілька офісів у Харківській області, туроператор продавав "послугу" з оформлення довідки про результати ПЛР-тесту на наявність коронавірусу. Саму довідку видавала лабораторія без жодних обстежень. У ній значилося, що пацієнт має негативний результат і на Covid-19 не хворіє.

Як повідомили у СБУ, схема працювала майже півтора роки. Вартість однієї підробної довідки для клієнтів турфірми складала 800 гривень. На місяць таких видавалося близько тисячі. А за весь час зловмисники заробляли по 1 мільйону гривень щомісяця.

У зловмисників у 10 офісах були вилучені фальшиві довідки та печатки, документи на ведення діяльності, а також техніку, де робили та реєстрували довідки. 

Пресслужби правоохоронців повідомляють, що серед тих, хто отримав підробні довідки, були й інфіковані особи, які вільно пересувалися без самоізоляції. Такі дії могли спричинити поширення пандемії на території регіону.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 325 ККУ: порушення правил щодо запобігання інфекційним хворобам. Ведуться слідчі дії зі встановлення усіх, причетних до протиправних дій осіб. Максимальна санкція статті передбачає ув'язнення терміном до 8 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харківській області юридичним особам-споживачам електроенергії надходять на електронні скриньки підробні листи від імені Харківобленерго з вимогою погасити заборгованість.



Слава Україні

10 вересня 2021, 22:27

Взяли в оборот не потому, что совершили преступление, а потому, что НЕ ПОДЕЛИЛИСЬ. Не более того, к сожалению.

аноним

10 вересня 2021, 11:57

УЁБКИ КОНЧЕНЫЕ! СРОЧНО ВСЕХ НА ПРИНУДИТЕЛЬНУЮ ВАКЦИНАЦИЮ! САЖАЙТЕ В ТЮРЬМЫ ТЕХ, КТО КАТЕГОРИЧЕСКИ НЕ ХОЧЕТ ВАКЦИНИРОВАТЬСЯ И ПРИЗЫВАЕТ ДРУГИХ НЕ ВАКЦИНИРОВАТЬСЯ! ЧЁ СОПЛИ БЛЯТЬ ЖУЁТЕ??!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися