У Харкові покращуватимуть якість водопровідної води - коли відбудуться зміни

Програму з поліпшення якості питної води хочуть фінансувати за рахунок кредиту німецького банку

У Харкові планують впроваджувати програму із підвищення якості води, яку місцеві жителі отримують зі своїх водопроводів. Це питання обговорювали на нараді у Харківській міськраді, повідомляє пресслужба КП "Харківводоканал".

В установі стверджують, що відповідне розпорядження вони вже отримали від голови міськради. Втім, для реалізації, і навіть розробки плану такої програми необхідні людські та фінансову ресурси, залучення багатьох спеціалістів та обладнання.

У міськраді вважають, що задля такої програми можна скористатися пропозиціями від німецького банку "KfW", який видає кредити для впровадження програм для захисту екології.

У комунальні установі зазначають, що на реалізацію програми покращення якості води у місті знадобиться багато часу, але її впровадження принесе питомі результати для населення.

Для довідки: Банк  "KfW" (Кредитна установа для відбудови) є державним банком у Німеччині, який має доручення від німецького уряду на фінансування у всьому світі програм з розвитку. Найбільш відомий він завдяки своєму фінансуванню екологічних програм. В Україні банк реалізує 3 інвестиційні проєкти загальною сумою 207,5 мільйонів євро.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області спливають запаси води. Третина Харківської області може залишитися без води. У Краснопавлівському водосховищі зафіксували критичну ситуацію. Води вистачить тільки до грудня. Краснопавлівське водосховище є штучним і його наповнюють з Дніпра. Однак останній раз це робили ще у 2020 році. Зараз грошей на наповнення вже не вистачає і їх навіть не обіцяють



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися