Скільки хлопців з Харківської області відправлять до армії восени

В Україні почався осінній призов

В Україні почали закликати строковиків. У Харківській області на службу призвуть 1200 чоловіків у віці від 18 до 27 років. Про це розповіли в Харківському обласному військкоматі.

За словами військового комісара Харківського обласного ТЦК та СП Юрія Калгушкіна, понад 400 призовників відправлять до Збройних Сил України, а всі інші поповнять ряди Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту.

Само собою строковиків не притягатимуть до виконання завдань на Донбасі. Також у військкоматі розповіли, що якщо хлопці офіційно працевлаштовані за ними нібито зберігається робоче місце і середня заробітна плата.

Контекст:

Харківські студенти почали атакувати військкомати міста. Черги в установи величезні, люди стоять на вулиці та всередині протягом усього дня. За свідченнями перехожих, черги в Харківський обласний військкомат збираються вже о 5 ранку. Студенти стоять на вулиці в темряві, щоб потрапити в установи якомога швидше. Сам військкомат працює всього два дні на тиждень, тому потрапити на приймання туди вкрай складно.

У черзі стоять в основному студенти. Харків'яни пояснюють: розпочався навчальний рік, студентам, щоб оселитися в гуртожиток, необхідно змінити прописку. Зробити це неможливо без того, щоб стати на облік в місцевому військкоматі. Якщо цього не зробити студента чекає неприємний штраф і запис в особовій справі, повідомлення в університет і листи додому.

Крім студентів, у чергах стоять ще й працівники державних підприємств, адже з приходом осені на більшість з них надійшли повідомлення про необхідність пройти перевірку та отримати новий штамп у посвідчення.



Джерело: https://khovk.org/ru/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися