Під Чугуєвом рік тому розбився літак: на місці авіакатастрофи встановили тимчасовий пам'ятник (ФОТО)

У Харківській області проходить пам'ятний захід

Під Чугуєвом 25 вересня зібралися колеги, однокурсники та родичі загиблих торік курсантів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Відповідні фотографії очевидці заходи публікують у соцмережах.

На місці катастрофи встановили тимчасовий камінь. На ньому написано, що на цьому місці встановлять пам'ятний знак військовослужбовцям Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та навчальної авіаційної бригади, які загинули в катастрофі літака Ан-26.

Контекст:

Під Харковом в районі Чугуєва 25 вересня 2020 року розбився військово-транспортний літак Ан-26. За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, аварія сталася за 2 км від військового аеропорту. Після падіння літак загорівся. Рятувальники повідомили, що пожежу вдалося погасити о 21:53. Згідно з даними диспетчера аеродрому, на борту літака знаходилися 27 осіб. Вижити вдалося одній людині.

Після трагедії в Чугуєві Міністерство оборони припинило польоти літаків цього типу на всій території України. Однак в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба курсанти знову літають на літаках типу АН-26.

Ректора Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба, генерал-майора Олександра Туринського тимчасово відсторонили від займаної посади.

"До остаточного офіційного встановлення всіх обставин і причин катастрофи літака АН-26Ш генерал-майора Олександра Туринського наказом Міністерства оборони України відсторонили від виконання службових обов'язків начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба", - зазначено на сайті Міноборони.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися