Харків долучився до програми "Зелені міста": як у місті покращуватимуть екологію

Зміни розпочнуться не одразу, спершу спеціалісти мають проаналізувати екологічну ситуацію у Харкові

У Харкові під час проведення Міжнародної конференції "Харків: розвиток та інвестиції" 6 жовтня було підписано Меморандум про співпрацю із Європейським банком реконструкції та розвитку щодо реалізації в місті програми "Зелені міста". Про це повідомили у пресслужбі харківської мерії.

У рамках програми буде проведений детальний аналіз того, які Харків має екологічні проблеми, та у подальшому розроблений план щодо того, як їх можна зменшити, або подолати взагалі.

У мерії від реалізації програми "Зелені міста" чекають насамперед оновлення інфраструктури міста, транспортної системи та значного покращення екологічної ситуації.

У мерії зазначили, що ЄБРР допоможе зменшити викиди СО2 завдяки оновленню транспортного парку, а також напрацювати шляхи екологічного розвитку міста.

У найближчий рік спеціалісти-екологи проведуть комплексний аналіз ситуації в місті, а також запропонують план оптимізації та поліпшення екологічної обстановки. У плані буде значитися перелік інвестицій, які можна та потрібно реалізувати найближчим часом. Основні напрямки, які вже зараз є очевидними для роботи - це модернізація комунальних систем, зокрема, подачі води та тепла, збуту та обробки відходів, зміна системи та парку громадського транспорту, підвищення енергоефективності всіх систем міста.

Протягом року, будуть підготовлені проєкти для кожної сфери, кожен зі свої терміном реалізації та бюджетом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові планують створити "зелений каркас" та з'єднати ними усі парки, сквери та природні зони міста. "Зеленими коридорами" можна буде пройти крізь весь Харків, оминаючи усі автомобільні дороги



Алексей

7 жовтня 2021, 11:14

А сегодня он уже красный :-)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися