У Харкові жителям почали включати опалення

Харківський опалювальний сезон вже стартував

У Харкові офіційно розпочався опалювальний сезон. Відповідне розпорядження вже підписали. Про це розповіли у пресслужбі мерії.

Відзначається, що опалення подали в лікарні, школи, інші навчальні заклади та об'єкти соціально-культурної сфери міста. Крім цього, за словами Харківського міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрія Руденка, до опалення під'єднали два пологових будинки та один із Будинків дитини.

Довідка. Повноцінно опалення в Харкові повинні включити вже з 15 жовтня. При цьому якщо три доби температура повітря буде нижче восьми градусів тепла, то пустити тепло по трубах повинні раніше.

Контекст:

 У Харкові останні кілька років опалювальний сезон постійно починався з проблемами або затримками. Зараз у місті обіцяють, що все буде добре.

У Лозовій та селищі Панютине з 1 жовтня планують підвищити тариф на теплову енергію. У міськраді розповіли, що середня ціна природного газу для населення збільшилася на 16,38%, а бюджетних установ та інших споживачів взагалі на 119,87%. Крім цього на 17,13% подорожчала електроенергія, а фонд оплати праці збільшився на 9,48%. При цьому пов'язані такі тарифи зі зміною мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

⬤ В січні 2021 року в. о. мера Харкова Ігор Терехов заявив, що до кінця опалювального сезону в Харкові вартість опалення і гарячої води підіймати не будуть. І навіть розмістив зовнішню рекламу з цією обіцянкою від своєї особи. Проте вже в лютому харків'яни отримали платіжки з підвищеними тарифами. Після скандалу у соцмережах і запитів журналістів мерія пояснила, що ціна послуги підвищилася через технічну помилку. Після цього міськрада провела перерахунок платежів за опалення і гарячу воду в лютому 2021 року.



Слуга нрода

21 жовтня 2021, 19:40

Вот Путин сволочь, оставил Украинцу без газа :) А хотя... это ведь хорошо, посмотрите какая безработица в стране, сколько лишних ротиков пенсионного возраста. А так, пол Украины передохнет от холода, и будет решен вопрос с перенаселением и бюджетом.

Наталья

16 жовтня 2021, 06:19

Что лучше? Дохнут от холода? Или с Россией дружить? А где деньги брать на коммуналка? Путин дай газ.

Вадим Фесенко

10 жовтня 2021, 19:41

Нужно стартовать не с восьми а с 15 градусов! В квартирах шестнадцатиэтажек Температура в квартирах около15 градусов! Греемся при помощи электрических обогревателей.

Гостья

9 жовтня 2021, 12:28

В квартирах дубарь. В России отопление дали с 1 октября, в городах с такой же климатической нормой. Холодомор в современном исполнении. Уже с 4 октября среднесуточная меньше 8 градусов.Сколько же можно издеваться?

Евгений

8 жовтня 2021, 08:00

Ирина, там же написано что с 15 числа, просто заголовок статьи брешит)

Ирина

7 жовтня 2021, 19:25

Каким жителям Харькова дали отопления интересно?Институт неотложной хирургии имени Зайцева отопления не дали 7.10.21г.

мишко

7 жовтня 2021, 12:12

брешут. Шестого октября лежал в онкоклинике под капельницей. Чуть не дал дуба. От холода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися