У Харкові біля кордону з РФ з'явиться храм: хрест зробили з ворожих мін і снарядів

У День Національної гвардії України в Харкові відкриється військовий храм

У Харкові 26 березня 2022 року планують відкрити новий храм святого Юрія Переможця. Будівлю встановлять на території частини Нацгвардії в районі Лісопарку біля кордону з РФ. Про це розповів в.о. голови Харківської обласної держадміністрації Олександр Скакун.

При цьому вже 1 жовтня на храмі встановили хрест розміром 2,3 на 1,4 м, який зробили скульптори Сергій Шауліс і Євген Полунін. Хрест відлили з алюмінію, в який додали частини ворожих мін і снарядів.

"Таким чином, ми хотіли перетопити зло та агресію у миротворчий, молитовний образ", - написали на сторінці храму в Facebook і відзначили, що споруда повинна поєднати сучасні стилістику і матеріали з архітектурною формою козацьких дерев'яних церков.

Інші новини:

 У Харкові Орджонікідзевський районний суд нарешті виніс вирок церковному злодію. У вересні 2020 року чоловік випив і обікрав храм Святого священномученика Олександра Архієпископа Харківського (розташований на пр. Олександрівському). Чоловік виніс Євангеліє, Требники, хрестильні ящики, великий і малий напрестольні хрести, лампаду, антимінс (освячена тканина із зашитою часткою мощей). Все це коштує 12 855 гривень. 

У Харківській області в богослужіннях 2 травня взяло участь понад 37 тисяч осіб. Великодні богослужіння проводилися в 315 храмах. При цьому в поліції, за попередніми підрахунками, які зробили 30 квітня, повідомляли, що прийти до храмів повинні були 50 тисяч парафіян. Безпеку біля храмів забезпечували понад 2100 поліціянтів, хоча спочатку планувалося, що їх буде всього 1800.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися