У Харкові можуть з'явитися камери контролю за дотриманням маскового режиму

Камери автоматично фіксуватимуть наявність чи відсутність маски, а також дотримання соціальної дистанції

В Україні найближчим часом почнуть впроваджувати пілотний проєкт, який покликаний зробити контроль за дотриманням маскового режиму автоматичним. Ініціатором інновацій виступає ВОЗ за підтримки Міністерства охорони здоров'я України. Про це повідомляє ТСН з посиланням на головного санлікаря України Ігоря Кузіна.

У проєкті прийматимуть участь два міста України - Київ та одне с міст-мільйонників: Дніпро чи Харків. Рішення про вибір міста буде прийняте незабаром.

Автоматичне відстеження буде організовано за допомогою спеціальних камер, які планують встановити у місцях найбільшого скупчення людей.

Головний санлікар зазначив, що головною метою проєкту є не каральні, а дослідницькі цілі. За допомогою камер буде вираховуватися відсоток тих, хто дотримується протиепідемічних вимог, хто - ні, потім із цих даних буде зроблено загальний висновок щодо рівня виконання карантинних норм.

За його словами, оцінка буде деперсоналізована, запис не буде зберігатися, так само, як і не буде проводитися ідентифікація та збереження особистих даних.

Основними даними, які є корисними для дослідження - це кількість людей, що пройдуть повз камеру, скільки з них у маска, та скільки дотримуються соціальної дистанції.

Ігор Кузін повідомив, що проєкт має стартувати приблизно 1 листопада, і вже за кілька тижнів можна буде отримати перші результати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові за тиждень оштрафували більше 300 харків'ян за те, що вони не носили маски. Жителям винесли постанови про накладення штрафів, передбачених ч. 2 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Мінімальна сума штрафу становить 170 гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися