У Харкові на площі Свободи встановили пересувні "оазиси" з рослинами та деревами (фото, відео)

Клумби з деревами мають забезпечувати на площі тінь і перешкоджати руху транспорту

На центральній площі Харкова та найбільшій площі в Європі встановили унікальні конструкції - пересувні клумби, у яких ростуть дерева та зелені рослини. Про те, які характеристики та призначення мають клумби стало відомо з документів на закупівлю конструкцій на сайті Prozorro.

Монтувати пересувні "оазиси" почали ще у понеділок. Для того, аби встановити конструкції, залучили спеціалістів, які їх зібрали, заповнили ґрунтом і висадили рослини. Монтаж тривав протягом всього дня, і вже ввечері кілька клумб розмістили на площі.

Відповідно до документації, кожна клумба складається з чаші для дерев, каркасу, резервуару для води, місця, на якому можна сидіти, опори, елементів конструкції та оздоблення для каркаса та чаші.

Всього "Харківзеленбуд" замовив 33 таких "оазиси". Кожен з них має легко розбиратися та збиратися, елементи конструкції об'єднуються спеціальними кріпленнями та можуть використовуватися окремо. Також у конструкції можна змінити висоту та оздобити підсвіткою.

Рослини, які висадили у клумби, не потребують захисту від сонця, спеки та холоду.

Нагадаємо, раніше у міськраді пояснили доцільність таких клумб тим, що вони зможуть завадити любителям екстремального керування автівками їздити по площі на величезній швидкості, особливо, вночі. Також дерева, розміщені у клумбах, даватимуть тінь і створюватимуть зелену зону в центрі міста. Під час свят і заходів, які проводяться на площі, клумби буде легко прибрати, а потім встановити назад.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що автівки, які на великій швидкості їздять площею Свободи являють небезпеку водіям та пішоходам, а також залишають сліди на асфальті та бруківці, які потім неможливо відмити. Не зупиняють "гонщиків" і штрафи, які їм виписує патрульна поліція, адже суми покарань не високі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися