У Харкові з'явиться особливий сквер дружби: безкоштовна їжа

У Харкові відкриють Сквер Мислителів

У Харкові 23 жовтня на вулиці Полтавський Шлях, 24-а, біля Театру юного глядача відкриють Сквер Мислителів на честь дружби між Україною, Казахстаном і Азербайджаном. Про це розповіли в Департаменті міжнародного співробітництва Харківської міськради.

У центрі скверу встановлять скульптуру відразу трьох великих мислителів трьох країн: Григорія Сковороди, казахського Абая Кунанбаєва та азербайджанського Мірзи Фаталі Ахундова. Також там піднімуть прапори всіх трьох держав.

Сам пам'ятник створює харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов. Він є автором скульптури "Сім чудес Харкова" на площі Архітекторів і пам'ятника Людмилі Гурченко. Єдиним меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану в Харкові Емін Наджафлі.

На відкритті людей розважатимуть Prime Orchestra і Сергій Бабкін. Крім цього там встановлять безплатний фудкорт трьох країн.

Інші новини інфраструктури:

 В мережі почали з'являтися перші фотографії та відео від відвідувачів, які отримали запрошення на урочисте відкриття зоопарку в Харкові. Всі відвідувачі одноголосно заявляють, що зоопарк вийшов просто чудовим: новенькі комфортні вольєри, обладнані з урахуванням природного способу життя кожної тварини, величезна раціонально розмежована територія, зручні містки для спостереження за тваринами, безпечні огорожі та відчуття того, що тваринам тут добре.

 У Харкові у Національному фармацевтичному університеті відкрили незвичайний пам'ятник, який виконаний у формі пацюка. "Феномен наук про здоров'я" - таку назву має бронзовий пацюк, який тримає в лапках пігулку, а з-під його лапок падають наукові книги. Він розташований на мармуровому постаменті заввишки 3,5 метри та символізує вдячність людства за внесок у наукові відкриття лабораторним тваринам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися