Помер відомий харківський вчений

Доцент харківського університету пішов із життя

У Харкові 30 жовтня 72 року помер доцент кафедри технології конструкційних матеріалів Харківського національного технічного університету сільського господарства, колишній заступник декана факультету Технічного сервісу Василь Андрійович Полєтов. Про це розповіли у пресслужбі вишу.

Чоловік народився у селі Яківлівка Білгородської області. Він був спеціалістом у галузі матеріалознавства та технічного сервісу, працював над дослідженням проблем зносостійкості металів, брав участь в університетських та міжнародних наукових конференціях, керував науково-дослідною роботою студентів.

Інші смерті в Харкові:

 Доцент кафедри гідрогеології факультету геології, географії, рекреації та туризму Харківського національного університету ім. Каразіна Федір Чомко помер 21 жовтня у віці 76 років.

 У Харкові 1 вересня на 91-му році життя помер відомий вчений Юрій Лосєв. Він був одним із провідних фахівців в області інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".

 У Харкові 29 серпня помер від інсульту Народний артист України, актор театру Пушкіна і доцент кафедри майстерності актора Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Михайло Тягнієнко.

 У липні стало відомо про смерть відомого харківського вченого, одного з найстаріших співробітників Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України, професора, доктора технічних наук, головного наукового співробітника Володимира Рижикова. Вчений помер 26 липня на 82-му році життя.



Джерело: https://khntusg.com.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися