Грип та ГРВІ: в Харківській області зберігається неепідемічний рівень захворюваності

Майже 65% хворих на грип та ГРВІ - діти

В України більше ніж на 20% перевищено епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ. При цьому Харківська область одна з  шести, де зберігається неепідемічний рівень захворюваності. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Інтенсивний показник захворюваності в України склав 577,8 на 100 тисяч населення. Так, з 2 по 8 березня на грип та ГРВІ в Україні захворіли понад 213,5 тисяч людей. Майже 65% хворих – діти.

В Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Чернігівській, Закарпатській областях та Києві зберігається неепідемічний рівень активності грипу та ГРВІ. В інших областях України зареєстрували епідемічну активність різної інтенсивності. За минулий тиждень сталося дев’ять летальних випадків унаслідок ускладнень грипу. Жоден померлий не мав щеплений проти грипу. Всього із початку епідемічного сезону померло 63 людини.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області Антимонопольний комітет рекомендував аптекам утриматися від підвищення цін на товари, які необхідні під час підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Зокрема, це стосується медичних масок, антисептичних, противірусних та жарознижуючих препаратів і засобів вимірювання температури тіла.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися