Харківський спортсмен потрапив до рейтингу Forbes

Максим Кріпак став десятикратним паралімпійським чемпіоном з плавання

Харківський плавець, паралімпієць Максим Крипак увійшов до рейтингу Forbes Україна "30 до 30". Про це пише Kharkiv Today.

Зазначається, що до рейтингу увійшли 30 осіб, вік яких до 30 років, та які досягли значних успіхів у різних сферах. У 2021 році до списку потрапили четверо спортсменів, у тому числі й 26-річний Крипак.

"Спортсмени Максим Кріпак, Анжеліка Терлюга, Михайло Романчук та Людмила Лузан через перенесення Олімпіади до Токіо втратили рік підготовки. Усі вони успішно провели Ігри, повернувшись до України з медалями, а Кріпак став десятиразовим паралімпійським чемпіоном із плавання", - розповіли у Forbes. 

У виданні зазначили, що Кріпак – найбільш титулований спортсмен Паралімпійських ігор у Токіо. Йому вдалося завоювати п'ять золотих, по одній срібній і бронзовій медалі з плавання. Це абсолютний рекорд України за всі минулі Паралімпіади. Максим має золоті медалі на дистанціях 100 метрів на спині, 400 метрів вільним стилем, 100 метрів батерфляєм і 100 м вільним стилем. У сумі хлопець встановив три світові рекорди. Крім цього, у нього "срібло" на дистанції 50 метрів вільним стилем та "бронза" - в естафеті 4 по 100 метрів вільним стилем.

Спортсмен проживає та тренується у Харкові.

Раніше коментарі" писали, що в журналі Forbes опублікували рейтинг 100 найбагатших українців у 2021 році. часу співвласник "УкрСиббанку" Олександр Ярославський, його статки оцінили у 820 мільйонів доларів. На 23 місці розташувався один із засновників GitLab 34-річний Дмитро Запорожець, статки якого оцінили у 450 мільйонів доларів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися