Помер відомий харківський письменник, сценарист і дитина війни

Пішов із життя Анатолій Житницький

У 87 років помер професор Харківської державної академії культури, письменник, сценарист і мистецтвознавець Анатолій Житницький. Про це розповіли у пресслужбі вишу.

Анатолій народився ще 16 жовтня 1935 року у Харкові. Він закінчив філологічний факультет Харківського державного університету ім. М. Горького (зараз Каразіна). Він працював старшим редактором кіногрупи телебачення у місті Бійськ Алтайського краю, науковим співробітником Харківського художнього музею.

За своє життя чоловік написав кілька книг та численні сценарії до телепередач та кінофільмів. З 1 вересня 1973 року він викладав у Харківській державній академії культури.

Інші смерті у Харкові:

 Доцент кафедри гідрогеології факультету геології, географії, рекреації та туризму Харківського національного університету ім. Каразіна Федір Чомко помер 21 жовтня у віці 76 років.

 У Харкові 1 вересня на 91-му році життя помер відомий вчений Юрій Лосєв. Він був одним із провідних фахівців в області інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".

 У Харкові 29 серпня помер від інсульту Народний артист України, актор театру Пушкіна і доцент кафедри майстерності актора Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Михайло Тягнієнко.

 У липні стало відомо про смерть відомого харківського вченого, одного з найстаріших співробітників Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України, професора, доктора технічних наук, головного наукового співробітника Володимира Рижикова. Вчений помер 26 липня на 82-му році життя.

 У Харкові 30 жовтня 72 року помер доцент кафедри технології конструкційних матеріалів Харківського національного технічного університету сільського господарства, колишній заступник декана факультету Технічного сервісу Василь Андрійович Полєтов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися