У Харкові віруючі хочуть перейменувати вулицю

Харківську вулицю запропонували перейменувати на честь християнського святого

У Харкові віряни запропонували перейменувати вулицю Скрипника на честь Святого Іоанна Хрестителя. Відповідна петиція з'явилася на сайті міськради.

Сама вулиця розташована неподалік від костелу Успіння Святої Діви Марії, що схоже й підштовхнуло людей висунути пропозицію про перейменування. У петиції сказано, що Іван Хреститель нібито вражає людей своєю святістю, силою волі, аскетизмом та покаянням. Зазначається, що він став першим святим, якого вшановувала Церква.

"Він є покровителем Австрії, Франції, Голландії, Мальти, Німеччини, Угорщини та інших країн. 24 червня Римсько-Католицька Церква відзначає урочистість Народження святого Іоанна Хрестителя", - написано в петиції.

Щоб пропозицію розглянули, петиція має набрати 5 тисяч підписів за 90 днів. Вказаний документ опублікували 11 листопада о 9 годині 37 хвилині ранку.

Інші петиції:

В Україні хочуть перейменувати "Південно-Західну залізницю" на "Київську залізницю", а "Південну залізницю" на "Харківську залізницю". Відповідна петиція з’явилася на сайті президента України. Автор петиції заявив, що назви зазначених підприємств походять від їхнього розташування на території давно зниклих Російської імперії та СРСР. При цьому наголошується, що існування таких нібито "імперських" назв на території України нібито є неприйнятним.

Напередодні на сайті Харківської міської ради було оприлюднено петицію з проханням перейменувати станцію харківського метрополітену "Проспект Гагаріна" на "Левада", а також декорувати дорожні стіни станції в українському стилі. Автор петиції зазначив, що "Станція "Проспект Гагаріна" не має виходу на однойменний проспект, а її проєктна назва - "Левада", тому спочатку вказана станція мала називатися саме так.




Здравомыслящий

16 листопада 2021, 04:41

Это схема для отмывания колоссальных средств! Типа люди попросят у Терешки.а он конечно же для народа постарается! ))) Стырить красиво денежки под прикрытием для Благого дела! А церковникам тоже на руку.это.ведь все бизнес не имеющий к истиной вере никакого отношения! Мало убогому его кисетиков.все не нажруться! И выборы такая же лажа!

Ну да

13 листопада 2021, 15:15

Не подскажите когда появится улица Бабтистцкая?

Епрст

13 листопада 2021, 07:28

Активисты, верующие хотят переименовывать и переименовывать, переименовывать и переименовывать всё созданое ранее не ими. Может пусть называют то что создали своими руками.

Дед Миха

13 листопада 2021, 01:03

Больше делать нечего, чем тратить деньги на всякую фигню. А потратить эти бешеные деньги на коммуналку слабо? Опомнитесь! Да ещё царский генерал-губернатор, за такое, головы-бы поотрывал!!!

Вита

12 листопада 2021, 23:58

Харьков - город многонациональный. Так по вашему, почему бы не переименовать улицу Отакара Яроша в улицу имени ИСХОДА ЕВРЕЕВ ИЗ ЕГИПТА?

Максим

12 листопада 2021, 21:31

А кто они такие чтобы переименовать улицу скрыпника

Евгений

12 листопада 2021, 16:59

Пусть и оплатят это

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися