У Харкові після численних ДТП хочуть посилити контроль над водіями

Харківських водіїв можуть перевіряти на наркотики

В Україні хочуть запровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотичне сп'яніння одразу після зупинки. Відповідне питання хоче підняти міністр МВС України Денис Монастирський.

Така ідея Денису спала на думку після резонансної ДТП у Харкові 11 листопада на проспекті Науки, де чоловік під наркотиками (що показав хімічний аналіз) збив одразу двох дітей.

"У нас є драгери для перевірки стану алкогольного сп'яніння, але немає можливості на місці перевірити стан наркотичного сп'яніння", - зазначив Монастирський.

Контекст:

У Харкові 11 листопада на пр. Науки водій на пішохідному переході збив двох 13-річних дітей, які йшли на зелений сигнал світлофора. Спікер обласної прокуратури Дмитро Чубенко розповів, хто був за кермом. За словами Дмитра, чоловікові 34 роки, і він ніде офіційно не працює. При цьому автомобіль належить взагалі не йому, а нікому юридичній особі. У соцмережах почала поширюватися інформація, що водій є сином чиновника, але це виявилося неправдою.

На щастя, діти вижили — відбулися звичайними подряпинами та невеликим струсом мозку. "Особа, яка сьогодні збила двох дітей на пішохідному переході в Харкові, затримана поліцією і зараз проходить тест на наркотики", - розповів голова Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський і додав, що чоловік міг бути під наркотиками.

Порушника затримали. Виявилося, що його раніше вже притягали до відповідальності за незаконне виробництво чи зберігання наркотичних засобів. З невідомих причин тоді справу просто закрили. Наразі прокуратура з'ясовує чому.



Посетитель

14 листопада 2021, 16:14

Сколько еще надо ,,перехать,, , ,,сбить,, , на смерть пешеходов, беременных женщин, стариков, детей и простых людей и пешеходов и тех кто просто едет в машине? Дабы Главы государства Издали Закон о Строгой Криминальной Ответственности , Для Тех , Кто Сел За Руль Данной Машины?? Не зависимо сколько ему лет, чья машина и на какой регистрации она! И заодно Конфискация всего имущества в пользу пострадавших в ДТП. Погибших , уже не вернешь, но задо число смертей будет равно-"0".

кен

14 листопада 2021, 10:51

причём тут Харьков и монастырский? заголовки у вас ебанутые

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися