Терехов назвав причину великої кількості ДТП у Харкові

Кількість аварій, на думку мера, пов'язана з якістю харківських доріг

За словами міського голови Харкова Ігоря Терехова, кількість дорожньо-транспортних пригод у місті пов'язана з якістю доріг. Місто називає їх хорошими. Про це Терехов сказав під час виїзного засідання комітету з питань правоохоронної діяльності ВР, передає "Суспільне".

"Ви ставите питання "Чому так багато ДТП?" Якщо чесно, хоч це непопулярно, але скажу вам: та тому що дороги в Харкові хороші", - пояснив мер.

Крім того, Терехов додав, що як тільки у Харкові роблять якісну внутрішньоквартальну дорогу, одразу жителі просять покласти "лежачих поліцейських", бо "їздять цією дорогою, діти виходять з майданчика – і починаються проблеми".

Нагадаємо, що за словами генерального прокурора України Ірини Венедіктової, Харківська область посідає третє місце серед усіх регіонів ДТП із загиблими людьми. Друге місце посіла Львівська область, а перше – Дніпропетровська. Генпрокурор також назвала головні причини смертельних ДТП. За її словами, на першому місці класичне перевищення швидкості – понад тисячу загиблих з початку 2021 року, на другому – порушення правил маневрування, на третьому – виїзд на зустрічну смугу, на четвертому – пішоходи, які переходять дорогу у недозволеному місці.

Раніше "Коментарі" писали, що ввечері 26 жовтня суспільство потрясла звістка про смертельну ДТП на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна у Харкові. Внаслідок аварії загинула людина, ще трьох із тяжкими травмами доставлено до лікарні. Аварія сталася близько 20:40 на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна. Автомобіль Infiniti на величезній швидкості, порушивши правила дорожнього руху, зіштовхнувся із Chevrolet, 58-річний водій якого загинув на місці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися