На Харківщині чиновницю оштрафували за забруднення річки

На Харківщині оштрафували директора КП

У Харківській області суд визнав директора КП "Буди Водоканал" винною у забрудненні річки Мерефи та оштрафував її на 170 тисяч гривень. Відповідний вирок 25 листопада опублікували у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Depo.Харків.

Державна екологічна інспекція встановила, що КП у 2018-2019 роках перевищило ліміти скидання фосфатів та нафтопродуктів у Мерефу. Чиновницю визнали винною у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 242 Кримінального кодексу України.

Контекст:

У Харківському районі багато років забруднювали річку Уди. Головним забруднювачем виявилася Темнівська виправна колонія №100. У колонії під керівництвом державної кримінально-виконавчої служби виробляють різні товари та займаються перероблюванням пластику.

Прокуратура встановила, що протягом багатьох років на території функціонувала частково зруйнована каналізація, яка вже не стоїть на експлуатаційному обліку. Саме через цей комплекс відходи й потрапляли до ріки. Скидання нечистот, на щастя, припинилиНа території колонії встановили місця для збирання каналізаційних стоків загальним обсягом 498 метрів кубічних. Відходи вивозять щодня спеціалізованим автотранспортом.

Харківська область у міру забрудненості знаходиться на першому місці серед областей усієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали лише 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафи у розмірі 100 мільйонів гривень. У Харківській області знайшли 451 звалище.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися