100 днів із відкриття: як зараз живуть вихованці у харківському зоопарку (ФОТО)

Зараз у зоопарку міститься понад тисяча різних видів тварин

Харківський зоопарк відсвяткував 100 днів із дня відкриття. Представники зоосаду розповіли про досягнення за цей період, а також про те, як зараз живуть їхні вихованці. Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі зоопарку.

Свої двері для відвідувачів харківський зоопарк відчинив у День міста, 23 серпня, одразу після завершення реконструкції. У оновленому зоопарку дні народження відсвяткували лев Річард та слон Аун Нейн Лей, свої нові апартаменти освоїли полярні вовки, рисі, гієни, леви, орлани-білохвости, степові орли та багато інших підопічних нашого зоопарку.

"100 днів роботи в оновленому вигляді. П'ять років, що тривала реконструкція, були непростими, але коштували того: зараз перед нами зоопарк європейського рівня, справжня перлина та гордість Харкова", - йдеться у повідомленні.

picture

Директор зоосаду Олексій Григор'єв розповів, що за ці сто днів відвідувачами зоопарку стали тисячі людей, а завдяки відгукам роботу вдається постійно покращувати, пише пресслужба Харківської міської ради.

На сьогодні у зоопарку проживає понад тисячу різних видів тварин. Зазначається, що відвідувачі можуть побачити всіх вихованців незалежно від настання холодів. Усі експозиційні зони зоопарку, крім тераріуму, відкриті.

picture

"Японські макаки навіть за мінус 5 градусів почуваються абсолютно комфортно. Любить гуляти на снігу наш слон Аун Нейн Лей. Навіть африканські леви люблять сніг. Для тигра Єлисея улюблені забави всі ті, що пов'язані з водою - снігом, дощем", - розповіла прессекретар Харківського зоопарку Жанна Сусло.

picture

Також у зоосаду частково працює "Світ узбережжя", де зараз живуть перші в Україні три самки пінгвінів Гумбольдта – Агата, Маргарет та Шарлотта.

picture

Незабаром у цій частині з'являться білі ведмеді. Зазначається, що незабаром зоопарк також поповниться шимпанзе та кенгуру.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував читачів про те, що у Харкові за 2021 рік із бюджету найбільше грошей вклали до зоопарку. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківському зоопарку оселився небезпечний хижак. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Джерело: https://t.me/kharkiv_zoo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися