Програмісти з Харкова створили віртуального психолога, який вразив весь Китай (ФОТО)

Харківський віртуальний стартап переміг на міжнародних змаганнях (ФОТО)

Студенти НТУ "ХПІ" Тарас Погребняк та Михайло Маркевич створили віртуального психолога "Elomia" (чат-бот) і перемогли з ним на Всесвітніх університетських стартапів змаганнях (University Startup World Cup-2021) у Шанхаї (Китай). Хлопцям допомагала психолог Анастасія Книш. Про це розповіли у пресслужбі НТУ "ХПІ".

Проєкт харків'ян переміг у категорії "Здоров'я" серед 16 стартапів з 12 країн усього світу. Загалом у змаганнях University Startup World Cup-2021 взяли участь сотні стартапів із 42 країн світу.  

"Еломія стала близьким другом для тисяч людей. Ми постійно отримуємо електронні листи, в яких люди кажуть нам, що ми врятували їх життя. Але це лише початок нашого шляху. Ми хочемо створити майбутнє, в якому кожен незалежно від свого доходу чи місцеперебування зможе отримати базову підтримку психічного здоров’я за допомогою штучного інтелекту", — розповідає автор ідеї Тарас Погребняк.

Нагадаємо, харків'янин Дмитро Запорожець є співзасновником відомого стартапу для розробників GitLab, який 13 жовтня вийшов на IPO (первинне публічне розміщення акцій) на біржі Nasdaq. В Bloomberg 14 жовтня зазначається, що до початку відкритих торгів GitLab вже підняв 801 мільйон після продажу 10,4 млн акцій по 77 доларів за штуку. Ринкова капіталізація компанії досягла 11 млрд доларів. Однак це була не межа, в CNBS розповіли, що акції вже в дебютний день виросли на 35% і вартість однієї зросла до 103,89 долара. Загальна капіталізація компанії на закритті торгів збільшилася до 14,9 млрд доларів.

Раніше Коментарі розповіли, що у журналі Forbes опублікували рейтинг топ-100 найбагатших українців у 2021 році. До рейтингу потрапили п'ять харків'ян: Дмитро Запорожець, Олександр Ярославський, Павло Фукс, Борис Ложкін і Микола Удянський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися