Актуально

На Харківщині відкрили новий дитячий садок (ФОТО)

За програмою Зеленського у Люботині відкрили дитячий садок

У Люботині у рамках програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" відкрили   ясла-садок № 5. Про це розповіли на офіційному сайті Харківської обласної державної адміністрації.

Роботи у навчальному закладі розпочалися з серпня 2019 року. До реконструкції у будівлі розміщувалася Люботинська міська лікарня. Однак насамперед приміщення були призначені саме для дитячого садка і до 90-х років тут функціонував дошкільний заклад.

У дитячому садку реконструювали двоповерховий корпус та одноповерховий корпус (ясла) зі збільшенням електропотужностей. Зокрема, здійснили капітальний ремонт зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення. Також влаштували 8 групових і 8 спальних приміщень, музичний зал, сучасні ігрові зони та спортивний майданчик. Крім цього, оновили харчоблок, забезпечений технологічним обладнанням, інвентарем та посудом у повному обсязі. До того ж тут облаштували медичний блок і кабінет психолога.

"На перших поверхах обох будівель зроблено теплу підлогу. Для діточок з особливими потребами влаштували пандуси відповідно до всіх норм. На цей час інклюзивної групи не відкрито, бо немає потреби. Але за необхідності ми відразу відкриємо таку групу та візьмемо в штат асистента вихователя, який супроводжуватиме дитину протягом всього її перебування у закладі", — розповіла завідувачка Люботинського ясел-садочка № 5 Надія Коваленко.

eMwauncSK3Pq4qvczTzg9g2mt.jpg

На відкритті дитсадка також був присутній народний депутат України Євген Пивоваров. Він зазначив, що минулого року на цей проєкт було виділено спільно з органами місцевого самоврядування та завдяки державній субвенції 12 млн 659 тисяч грн. Зокрема, на реконструкцію дитячого садка було виділено 29 млн грн.

"Найперше дуже важливо сказати, що сьогодні Україна має Програму Президента "Велике будівництво", в яку входять і дитячі садочки. На сьогодні більше ніж 100 дитячих садочків побудовано лише за цей рік. І ще на наступні два роки ми плануємо більше ніж 300 дитячих садочків. Це програма, яка була ініційована Президентом України Володимиром Зеленським, і дійсно, як він сказав, ми будуємо країну для людей, а діти – це наше майбутнє. Тому особливу увагу ми приділяємо саме будівництву садочків, шкіл, спортивних майданчиків", – сказав Євген Пивоваров.

hbYCj5P1CefqiNBxuwlECb0Jl.jpg

Нагадаємо, у Харківській області у Вільхівській ОТГ вперше за 40 років провели капітальний ремонт зруйнованої великовантажним транспортом дороги. Дорогу замінили у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися