Новини партнерів

Оновлено 19 мостів та 158 км дороги: у САД підбили підсумки року "Великого будівництва" в Харківській області

У 2021 році на ремонт доріг державного значення у Харківській області було використано 500 тисяч тонн асфальтобетону

Начальник САД Андрій Алексєєв під час сьогоднішнього брифінгу навів дані щодо результатів роботи, проведеної у 2021 році Службою автомобільних доріг Харківської області у рамках Програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Про це повідомляється у пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації.

За словами Алексєєва, зараз у роботі перебуває до 400 км автомобільних доріг державного значення. З них у повному конструктиві, з усіма вимогами безпеки руху, з розміткою, зі знаками вже було виконано 158,2 км.

На цей момент роботи з асфальтування припинено. Робітники займаються розміткою, облаштуванням, встановленням знаків та павільйонів, прибиранням порослі, плануванням укосів, і всім тим, що зараз дозволяють погодні умови.

Зазначається, що у 2021 році на ремонт доріг державного значення у Харківській області було використано 500 тисяч тонн асфальтобетону.

Уявіть, що ви асфальтобетон вантажите не в автомобіль, а в залізничні вагони. Цей поїзд їхатиме повз вас близько трьох годин – і всі вагони будуть навантажені асфальтобетонною сумішшю. Такий у нас обсяг виконання робіт", – пояснив Алексєєв.

picture

Крім того, на території Харківської області з 2009 року повністю відновили 19 мостів та шляхопроводів. Загалом у роботі цього року їх – 26.

"Ми на них далі працюємо. Ми цілий рік працюємо на ремонті штучних споруд. Це мости, шляхопроводи – там, де нові технології дозволяють працювати з бетоном та арматурою", — каже начальник САД.

Серед головних об'єктів, на яких зосередилися шляховики Харківської області цього року, Алексєєв назвав трасу М-03 (Київ – Харків – Довжанський). На території Харківської області реконструйовано ділянку 25 км – з розширенням до I категорії (тобто двох смуг руху в одному напрямку).

Також було відновлено Окружну Харкова. Спочатку планувати проводити ремонт у два етапи - одну частину 2021 року, а другу - 2022 року. Проте до кінця поточного року було виконано 93% від запланованого.

Особливо важливим для вирішення логістичних питань Алексєєв назвав також капремонт Песочинського шляхопроводу, який дозволив пропускати їм важкий транспорт.

"Ще дуже багато можна розповідати про те, що ми зробили цього року. У порівнянні з такими масштабними проєктами це невеликий обсяг робіт. Багато шляхів територіального значення, державного значення, багато доріг ми закінчували, мостів і шляхопроводів теж багато зробили", — додав начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Андрій Алексєєв.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися