У Харкові з'явиться пам'ятник Кернесу: як він виглядатиме (ФОТО)

Пам'ятник має бути динамічним, адже суть колишнього градоначальника – це постійний рух, робота, перетворення

Незабаром у місті Харків з'явиться пам'ятник Геннадію Кернесу. Його планують встановити на місці поховання ексмера міста. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської міської ради.

Так, за інформацією джерела, на цей момент створення монумента займається скульптор і заслужений діяч мистецтв України Олександр Рідний. За словами мера міста Ігоря Терехова, який відвідав майстерню скульптора, пам'ятник передаватиме характер Кернеса.

Спочатку було кілька варіантів і, як зазначає Терехов, зупинитись на одному було дуже складно, оскільки Геннадій Кернес був багатогранною особистістю. Було ухвалено рішення, що пам'ятник має бути динамічним, адже суть колишнього градоначальника – це постійний рух, робота, перетворення.

picture

"Тому ми вибрали той монумент, який відповідає його характеру", - наголосив Терехов.

Зазначається, Геннадій Кернес буде зображений таким, що йде. Скульптор спочатку зробить монумент у глині, щоб була можливість зробити виправлення та внести деякі корективи у разі потреби.

Коли пам'ятник повністю готовий, його встановлять на місці поховання ексмера міста - на міському цвинтарі №2.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що Геннадій Кернес помер 16 грудня 2020 року у німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що журналістка забороненого ЗМІ продала на аукціоні картину із зображенням Кернеса та зоопарку. Її вартість стартувала від 1500 доларів. У результаті невідомий покупець заплатив за 12 500 доларів. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися