У Харкові встановили пам'ятник Кернесу (ФОТО)

У парку Горького встановили маленьку скульптуру Кернеса

У харківському парку Горького 17 грудня (річниця смерті) встановили маленький пам'ятник меру Харкова Геннадію Кернесу. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат міської ради Харкова Анатолій Родзинський.

Депутат нагадав, що до виборів було багато обіцянок відкрити пам'ятник колишньому меру Харкова, але поки що обіцянки залишаються лише обіцянками. Група "небайдужих" харків'ян разом зі скульптором і художником створили перший пам'ятник Геннадію Кернесу, який в окулярах сидить на лавочці.

"Я розумію, що у кожного харків'янина може бути своя пам'ять про Кернеса, що пам'ятників Кернесу може бути багато, і вони можуть бути різного розміру! Можливо саме моя ідея може стати основою для пам'ятника Кернесу в натуральну величину, а може бути цей пам'ятник так і залишиться мініскульптура. У будь-якому разі, харків'яни та гості нашого улюбленого міста, а також іноземні туристи зможуть прийти до парку Горького у гості до Геннадія Кернеса", - написав Родзинський

Нагадаємо, у німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу пішов із життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Його поховали 23 грудня на міському кладовищі №2. Близький друг мера бізнесмен Павло Фукс розповів, що коли Кернес прокинувся у "Шаріте", то взагалі не міг зрозуміти, як там опинився. Пізніше він прийшов до тями та навіть дивився телевізор. Також Фукс розповів, що після реанімації Кернеса перевезли в палату, де лікувався поляк, з яким він і спілкувався. У листопаді Кернес був бадьорий, але пізніше у нього нібито відмовила нирка і почало боліти серце.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися