Підвищення тарифів на газ: У Харкові хліб може стати дефіцитним

Україні загрожує дефіцит хліба

В Україні по бізнесу сильно б'є зростання ціни на газ, сировину та інші витрати. Вже в січні 2022 року така ситуація може призвести до перебоїв із постачанням хліба. Про це пише аgronews.ua.

Загалом за рік ціни на газ для бізнесу зросли майже вдесятеро. За тисячу кубометрів ціна становить 52 тисячі гривень у січневому контракті. Виробники хліба скаржаться, що з такими цінами випічка стає збитковою, а підвищити ціни – неможливо, оскільки показники закладені у контракти з ретейлерами.

"Такий стан речей найближчим часом невідворотно спровокує перебої у виробництві хліба та його постачаннях до торгових закладів, неминуче виникнення соціальної напруги у суспільстві та інших негативних наслідків економічного та соціального характеру", – звернулися до Зеленського та Кабміну представники Асоціації з проханням дати їм можливість купувати газ за пільговою ціною або надавати цільову фінансову підтримку стабільності виробництва.

Нагадаємо, Міністерство енергетики ініціює прийняття урядом розпорядження про введення для теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралів (ТЕЦ) допоміжної послуги із закупівлі газу для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону.

Колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан в ефірі передачі "В гостях у Гордона" розповів, що якщо буде холодна зима, то в Україні може з'явитися не один замерзлий "Алчевськ", а десятки. Якщо влада перестане контролювати тарифи, то українці платитимуть за куб газу по 36 гривень, а може й більше. Зросте й ціна на електрику, каже політик.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися