Новини партнерів

Харківщина заходить у новий рік із затвердженим бюджетом та програмами розвитку, - Скакун

В обласному бюджеті передбачено фінансування за всіма важливими напрямками розвитку області

У ході сьогоднішньої сесії Харківської обласної ради 100 депутатів підтримали проєкт обласного бюджету на 2022 рік. Крім того, депутатський корпус підтримав усі обласні програми, розроблені ХОДА.

"Бачимо, що у Харківській області розвиток регіону та економічна стабільність є пріоритетними для депутатів – так само як і для керівництва Харківської ОДА. У таких принципових питаннях, як затвердження бюджету та програми соціально-економічного розвитку регіону, жодних розбіжностей у нас не було. Це ще раз свідчить про те, що завдання Президента України Володимира Зеленського стабілізувати громадсько-політичну ситуацію у Харківській області виконано. Регіон входить у новий рік стабільним – з робочою облрадою, облдержадміністрацією, затвердженим бюджетом та програмами розвитку. Вважаю, що новий голова Харківської ОДА – після його призначення – зможе працювати спокійно та конструктивно", - наголосив в.о. голови ХОДА Олександр Скакун.

На брифінгу після сесії обласної ради він також зазначив, що в обласному бюджеті передбачено фінансування за всіма важливими напрямками розвитку області. За його словами, у бюджеті є кошти на підтримку медустанов, театрів, концертних установ, стійку роботу у сфері соцзахисту та реалізації соціальних програм у регіоні тощо. Натомість передбачено першочергові витрати розвитку: на дорожнє будівництво, продовження реалізації проєктів за Програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво", виготовлення проєктно-кошторисний документації на об'єкти, для будівництва яких потрібно залучити державне фінансування.

У пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації повідомляється, що на функціонування закладів охорони здоров'я в обласному бюджеті передбачили понад 413,2 млн грн та ще понад 100 млн – на оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я.

На підтримку обласних театрів виділено 98,4 млн гривень та 63,7 млн гривень направлять на фінансову підтримку філармоній, ансамблів, концертних організацій. Ще понад 81,5 млн гривень із бюджету виділять фізкультурно-спортивним організаціям. На реалізацію обласної програми соцзахисту населення передбачено майже 92 млн грн (з них 60,4 млн – на надання адресної допомоги мешканцям Харківської області).

Зазначається, що на обласні програми розвитку освіти, цивільного захисту, шляхового господарства також передбачені витрати.

У сумі фінансування обласних програм становить 1,9 млрд гривень і збільшуватиметься. На першій сесії міської ради у 2022 році планують внести відповідні зміни.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися