У Харкові ЛГБТ-активісти зібрали новорічну посилку для Путіна

Харків'яни привітали Путіна з "Пекельною Миколаєю"

У Харкові 24 грудня біля консульства Росії ЛГБТ-активісти (приблизно 15 осіб) зібрали для президента РФ посилку від "Пекельної Миколаї". Акцію організувала Ганна Шаригіна, пише "Суспільне".

Зазначається, що активісти хотіли передати Путіну іграшковий мозок, книгу з історії України, білі капці, шкарпетки та конвенцію ООН. Коробку залишили біля входу до консульства.

"Ми принесли подарунки для президента сусідньої держави-агресора, щоб він міг знати, що думає українське суспільство та ЛГБТ-спільнота Харкова про те, що відбувається. Ми хочемо, щоб агресія припинилася. Протест, незгода, сильні емоції можна виявляти і Ми вирішили висловити те, що відчуває наша спільнота з приводу інформації про можливу ескалацію. Хочемо показати, що ми не згодні, не хочемо війни, а також участі Росії в житті України", - сказала Шаригіна.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Росії просить Україну розслідувати хакерське втручання у соціальні мережі Генерального консульства в Харкові. Відповідну заяву опублікували на сайті відомства. До цього у соцмережах харківського Генконсульства Російської Федерації привітали Україну з Днем захисників і захисниць країни. Відповідний пост з'явився на їх сторінці в Інстаграм. Саме цю ситуацію і просять розслідувати в МЗС РФ.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харкові 26 березня 2022 року планують відкрити новий храм святого Юрія Переможця. Будівлю встановлять на території частини Нацгвардії в районі Лісопарку біля кордону з РФ. При цьому вже 1 жовтня на храмі встановили хрест розміром 2,3 на 1,4 м, який зробили скульптори Сергій Шауліс і Євген Полунін. Хрест відлили з алюмінію, в який додали частини ворожих мін і снарядів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися