Ціни на газ в Україні: у Харкові кондитерські підприємства б'ють на сполох

У Харкові може зупинитися бісквітна фабрика

У Харкові може зупинити своє виробництво бісквітна фабрика. На сайті підприємства заявили, що кондитерські компанії, що входять до асоціації "Укркондпром", повідомили про плани повністю або частково згорнути виробництво солодощів через високі ціни на газ. Про це йдеться у заяві Асоціації.

"Кондитерські компанії, що входять в асоціацію "Укркондпром", повідомили про плани повністю або частково згорнути виробництво солодощів через високі ціни на газ. Про це йдеться у заяві Асоціації. Відповідне попередження кондитерські компанії надіслали в Асоціацію після того, як 22 грудня ціна газу на біржі перетнула межу в 73 тис. грн за кубометр. Кондитерські підприємства вже кілька місяців балансували на межі рентабельності через надвисокі ціни на газ та зростання вартості всіх інших складників собівартості продукції. Він наголосив, що вартість газу для кондитерів у цьому році зростала щомісяця, починаючи з січня, коли його вартість для виробників складала 5,9 тис. грн", – говориться на сайті бісквітної фабрики. 

Нагадаємо, до асоціації "Укркондпром" входить 27 учасників, у тому числі Roshen, Харківська бісквітна фабрика, "Нестле Україна", АВК, "Світ ласощів" та інші.

Нагадаємо, Міністерство енергетики ініціює прийняття урядом розпорядження про введення для теплоелектростанцій (ТЕС) і теплоелектроцентралів (ТЕЦ) допоміжної послуги із закупівлі газу для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону.

Колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан в ефірі передачі "В гостях у Гордона" розповів, що якщо буде холодна зима, то в Україні може з'явитися не один замерзлий "Алчевськ", а десятки. Якщо влада перестане контролювати тарифи, то українці платитимуть за куб газу по 36 гривень, а може й більше. Зросте й ціна на електрику, каже політик.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися