Стало відомо, що подорожчало, а що подешевшало в Харківській області в лютому

В управлінні статистики порівняли ціни в лютого і січня 2020 року

Споживчі ціни на Харківщині в лютому порівняно з попереднім місяцем та з початку року знизилися на 0,2% . Про це "Коментарі. Харків" дізналися в ГУ статистики у Харківській області.

Так, у порівнянні з січнем, в лютому на Харківщині в середньому на 0,6%  подешевшали деякі продукти харчування та безалкогольні напої. Нижчими ціни стали на яйця (на 14,2%), молоко (2,8%), м’ясо та м’ясопродукти (2,7%) та макаронні вироби (1,1%).

А ось цукор подорожчав на 5%, фрукти на 2,4%, масло на 2,2%, овочі на 2%, риба та продукти з риби на 1,5%, хліб  подорожчав  на 1,2%, сир і творог на 0,8%, соняшникова на 0,7%.

На 0,8% стали дорожчими алкогольні напої та тютюнові вироби.

Щодо оплати житла, водопостачання, електроенергії, газу та інші види палива, в цілому ці послуги подорожчали на 0,2%. При цьому ціни стали більшими за послуги каналізації (32,4 %), водопостачання (13,7%), гарячу воду та опалення (5,5%), утримання та ремонт житла (0,4%). Вартість природного газу знизилася на 13,9%. Вартість електроенергії та утримання будинків та прибудинкових територій не змінилася.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові протиепідемічна комісія перевіряє роботу супермаркетів. Заходи здійснюють з метою запобігання поширення епідемії коронавірусу.




Джерело: http://kh.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися