Резонансне ДТП на Гагаріна у Харкові: справу розглядатиме "зручна" суддя

Тетяна Янцовська розглядатиме справу Миколи Харківського

Ввечері 26 жовтня суспільство сколихнула звістка про смертельну ДТП на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна у Харкові. Внаслідок аварії загинула людина, ще трьох із тяжкими травмами доставляли до лікарні. За кермом автомобіля був 16-річний Миколай Харківський, що вже підтвердила експертиза. Справу розглядатиме суддя Тетяна Янцовська.

При цьому, за словами представника постраждалої сторони Ігоря Черняка, у липні 2021 року Тетяна Янцовська винесла вирок Миколі Харківському у справі про стрілянину. Жінка визнала підлітка винним за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (навмисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та призначила йому два роки позбавлення волі, замінивши це умовним строком на рік.

"За законом, це автоматичний розподіл. Випадковість чи не випадковість, тут я нічого не можу прокоментувати", - зазначив Черняк і додав, що вони уважно аналізуватимуть попередній вирок і вирішуватимуть, чи заявлятимуть відвід судді.

Контекст:

У Харкові фахівці провели молекулярно-генетичну експертизу у справі про резонансну ДТП на проспекті Гагаріна. Як і очікувалося, за кермом був 16-річний Микола Харківський. Експертиза показала, що на фронтальній подушці безпеки автомобіля Infinity була саме ДНК Миколи Харківського. Іншими словами, тепер можна впевнено сказати, що за кермом автомобіля був саме підліток і ніхто інший.

Харківський бізнесмен Юрій Сапронов зустрівся з постраждалими у ДТП на проспекті Гагаріна і заявив, що він та інші бізнесмени робитимуть усе можливе, щоб Миколі Харківському надали максимальний тюремний термін. Він зазначив, що, окрім нього, у проєкт вкладаються Гарік Корогодський, Олександр Давтян, Валерій Дема, Володимир Скоробагач, Масі Найєм, Ігор Когут, Сергій Хорошайлов і Юрій Губанков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися