Один із лідерів IT-галузі компанія NIX і ХНЕУ імені С. Кузнеця підписали угоду про співпрацю

Компанія NIX тепер співпрацює з відомим харківським університетом

Партнерство Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та IT-компанії NIX дозволить якісніше готувати майбутніх IT-фахівців. Експерти NIX допоможуть вишу комплексно: викладачам — з актуалізацією навчальних матеріалів, а студентам — із написанням курсових і практикою у компанії.

Крім технічних напрямів, у рамках співпраці експерти NIX допоможуть із навчанням фахівців нетехнічного профілю: IT-рекрутерів, бізнес-аналітиків та інших.

Ігор Брагінський, президент NIX:

"Ми десятки років допомагаємо харківським університетам із підготовкою студентів. Наша компанія вже давно та щільно співпрацює з ХНУ імені В. Н. Каразіна, ХНУРЕ, НАУ імені М. Є. Жуковського “ХАІ”. Тепер цей список поповнить і ХНЕУ імені С. Кузнеця. Студенти всіх вищих навчальних закладів у Харкові можуть у нас проходити практику, вивчати популярні IT-напрями, спілкуватися зі спеціалістами та переймати їх досвід. Часто ми бачимо, як під час стажування студенти та випускники зовсім не уявляють, як вирішувати бізнес-завдання. Тому ми йдемо вишам назустріч. Поки в університеті студенти освоюють теорію, ми даємо їм можливість доповнити знання актуальними навичками в IT".

NIX співпрацюватиме на постійній основі з усіма кафедрами ХНЕУ, щоб їхні навчальні програми повністю відповідали потребам сучасного IT-бізнесу.

Володимир Пономаренко, ректор ХНЕУ імені С. Кузнеця:

"Наш університет відкритий для партнерства з бізнес-структурами, зокрема з представниками IT. Ми прагнемо давати нашим студентам сучасні знання, але в IT така специфіка, що виклики та підходи дуже швидко змінюються, і викладачам потрібен час, щоб відстежувати їх. Взаємодія з досвідченими IT-компаніями, як NIX, дозволить нам бути на одній хвилі зі світовою індустрією.

Ми прагнемо й надалі розвивати співпрацю зі стейкхолдерами, актуалізувати форми та методи навчання, наповнювати інфраструктуру університету реальними кейсами та креативними проєктами. Це дасть нам можливість впевненіше досягти нашої головної мети — сформувати всебічно розвинену, творчу особистість, здатну до самореалізації, компетентного професіонала у науковій, інноваційній і практичній роботі у суспільно-економічній сфері".

Учасники партнерської угоди впевнені: завдяки їхнім спільним зусиллям знання, які отримуватимуть студенти, стануть практично застосовними в IT. Молодим спеціалістам це дозволить легше стартувати кар'єру та стати потрібними на ринку.

Нагадаємо, NIX відкрили новий офісний простір. Це стало можливим внаслідок того, що Нікси отримали доступ до "Атріуму", третього бізнес-центру після "Брами" та "Паралелі". На новій локації розташований Корпоративний центр навчання. Він проводить підготовку IT-фахівців, які приєднуються до однієї з найбільших IT-команд у Східній Україні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися