У Харкові помер ще один видатний вчений

У Каразіна помер ще один вчений

У Харкові 31 грудня у 83 роки пішов із життя доцент кафедри прикладної хімії хімічного факультету Харківського національного університету ім. В. М. Каразіна Анатолій Жолновач. Про це повідомили на сайті вишу.

Зазначається, що Анатолій усе своє життя присвятив університету. Він був наставником тисяч першокурсників різних факультетів. З 1994 до 2012 року чоловік очолював кафедру теоретичної хімії.

"У складні роки Анатолію Михайловичу вдалося зберегти та примножити кадровий і матеріально-технічний потенціал кафедри теоретичної (а нині прикладної) хімії. Глибоко сумуємо та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Анатолія Михайловича, розділяємо гіркоту втрати. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться у серцях усіх, хто його знав", - написали колеги вченого.

bciB4uN_cQhUjtllPguUduMo9.jpg

Інші смерті харківських вчених:

У Харкові у 91 рік помер відомий вчений Юрій Лосєв. Чоловік був одним із провідних спеціалістів у галузі інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".

У Харкові вночі 6 січня помер відомий поет, професор і мовознавець Володимир Калашник. Про це розповіли на сайті Національної спілки письменників України.

У липні стало відомо про смерть відомого харківського вченого, одного із найстаріших співробітників Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України, професора, доктора технічних наук, головного наукового співробітника Володимира Рижикова. Вчений помер 26 липня на 82-му році життя.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися