Куди здати новорічну ялинку у Харкові: в Екопарку збирають святкові деревця для тварин

Привозити ялинки можна щодня з 10:00 до 16:00

Жителів міста Харків просять не викидати свої новорічні ялинки після свят, а здавати їх до Екопарку. Там їх використовуватимуть для тварин. Подібну акцію проводять щорічно у січні. Про це повідомляється у пресслужбі Екопарку.

За словами джерела, ялинки корисні для багатьох тварин. Наприклад, для копитних і гризунів хвойні гілки, багаті на ароматні смоли, вітаміни та мікроелементи, є цінною харчовою добавкою, що своєю чергою позитивно впливає на травлення. Великі котячі точать кігті про кору, птахи використовують гілки та голки як будівельні матеріали, а примати серед гілок шукають ласощів.

Ті ялинки, які вже сильно обсипалися, перемелюються, а потім отриману суміш використовують як м'яку підстилку для вольєрів. Співробітники Екопарку запевняють, що жодна ялинка не залишиться без уваги, оскільки знадобитися може навіть ялинка, що обсипалася і висохла.

Новорічні деревця можна здати до Екопарку щодня з 10:00 до 16:00. Ялинки можна залишити на головному вході, а також можна привезти до Долини Альпака. Зазначається, що перед тим як здати ялинку, слід її ретельно оглянути й очистити від прикрас, щоб не завдати шкоди тваринам.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в харківському Екопарку народився дивовижний малюк, якого назвали Воллі. У Мережі опублікували фото милого звіра. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Екопарку Харкова з'явилися на світ два ягуари. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися