В харківській поліції спростували інформацію щодо рейду з виявлення дітей на вулицях міста

Повідомлення про виявлення дітей, які під час карантину гуляють на вулиці, назвали фейком

В Харкові правоохоронці спростовують інформацію про рейди правоохоронців, які виявляють підлітків, що гуляють вулицями. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області, передають "Коментарі. Харків".

Йдеться про інформацію, яку розповсюдили у соцмережах, про начебто наказ для патрульних, в якому говориться про виявлення дітей на вулицях. Крім того у повідомленні йшлося про чималі штрафи та покарання для батьків, які відпустили дітей погуляти.

В поліції ці повідомлення назвали фейком та попросили з обережністю ставитися до інформаційних вкидань, що поширюють сумнівні особи.

"У мережі з’явилося фото начебто документу, в якому керівництво ГУНП в Харківській області вимагає від особового складу дотримуватися переліку "профілактичних заходів" з метою запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції. З цього приводу Головне управління Національної поліції в Харківській області офіційно повідомляє, що документу такого змісту не існує", - пояснили в поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у зв’язку з тимчасовим закриттям метро Харкова через загрозу поширення корона вірусної інфекції, в місті змінився маршрут громадського наземного транспорту.

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися