Роздача землі у Харкові: чому метро на Олексіївці знаходиться під загрозою

Харківські поліціянти вважають, що будівництво електродепо на Олексіївці знаходиться під загрозою

У Харкові поліціянти вважають, що на Олексіївці зараз не можна побудувати електродепо третьої лінії метрополітену, оскільки чиновники незаконно передали у приватну власність одразу 84 земельні ділянки. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі (ХАЦ), посилаючись на Ленінський районний суд.

Так, ще у 2020 році Харків отримав у комунальну власність земельну ділянку площею 7,3976 га, призначену для будівництва та розташування електродепо "Олексіївське", на території Малоданилівської селищної ради. При цьому згідно з Державними будівельними нормами відстань від крайніх паркових шляхів електродепо та шляхів службово-з'єднувальних гілок до житлових будинків має становити не менше 100 м. Проте на зазначеній території розташувалися приватні житлові ділянки та тепер згідно з рішенням суду там просто неможливо побудувати електродепо.

_BNDZBbrTAiMFHB5ESWuZAiWC.png

У ХАЦ зазначили, що велика кількість зазначених земельних ділянок розташована на вул. Межова і раніше це була просто сільськогосподарська земля, проте зараз це офіційно називають індивідуальним садівництвом і там знаходиться котеджне містечко "Данилівський", яке належить Катерині Лещенко, а також Іллі Лещенко та Сергію Лещенку. У 2019 році власницею однієї з дільниць стала Вікторія Письмак – близька до віце-мера Харкова Андрія Руденка жінка . Також у ХАЦ заявили, що у грудні 2021 року власником однієї з ділянок, що фігурують у виробництві, став ексдепутат міськради, директор КП “КВБО” Фазіль Аббасов.

KSDLl3Z07BWX6lP6SYPHTwNd6.png

Нагадаємо, ще у грудні 2021 року мер Харкова Ігор Терехов заявив, що за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку у місті починають будувати метро за 320 млн євро. Це дві станції - "Одеська" та "Державінська". Завершити проєкт поки що планують за чотири роки



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися