Харків отримав гелікоптери від французів (ВІДЕО)

Харківська окрема авіаційна ескадрилья поповнилася двома гелікоптерами

Аеропорт "Харків" 13 січня отримав два новенькі вертольоти Airbus H12 в рамках угоди між урядами України та Франції. Нагадаємо, у сумі Держприкордонслужба має отримати 24 вертольоти від Франції. Про поповнення повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Перші гелікоптери за контрактом українські прикордонники отримали ще у січні 2020 року. З їх допомогою готують льотний та інженерно-технічний склад, а також оглядають кордон із Росією.

"Наразі прикордонне відомство України має вже 7 гелікоптерів Н125 французької компанії Airbus Helicopter. Також триває розвиток необхідної інфраструктури для ефективного використання гелікоптерів в охороні кордону", - написали прикордонники.


Інші новини:

У Харкові швейцарський виробник рейкового транспорту Stadler збудує два заводи на 4 тисячі робочих місць. Договір підпишуть вже 6 жовтня. Після підписання договору міськрада почне переговори з фірмою, щоб "Електроважмаш" став одним із суміжних підприємств компанії Stadler. У компанії хочуть купити 30 приміських електропоїздів для Києва. Також ще 30 поїздів розділять між Харковом і Дніпром.

Нагадаємо, харків'янин Дмитро Запорожець є співзасновником відомого стартапу для розробників GitLab, який 13 жовтня вийшов на IPO (первинне публічне розміщення акцій) на біржі Nasdaq. У Bloomberg 14 жовтня зазначається, що до початку відкритих торгів GitLab вже підняв 801 мільйон після продажу 10,4 млн акцій по 77 доларів за штуку. Ринкова капіталізація компанії досягла 11 млрд доларів. Однак це була не межа, у CNBS розповіли, що акції вже у дебютний день виросли на 35% і вартість однієї зросла до 103,89 долара. Загальна капіталізація компанії на закритті торгів збільшилася до 14,9 млрд доларів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися