У Харкові помер видатний радянський вчений

У Каразіна помер ще один вчений

У Харкові пішов із життя заслужений винахідник УРСР Фелікс Андрєєв, який із 2008 року працював професором кафедри електроніки та керуючих систем факультету комп'ютерних наук у Каразіна. До цього з 2005 року чоловік був професором кафедри теоретичної та прикладної системотехніки. Про це розповіли на сайті університету.

BAmTHGrXBQS3DgBTuwpFQpqtO.png

Фелікс Андрєєв за свою кар'єру створив 250 наукових і науково-методичних праць. Під його керівництвом випустилося два доктори та 19 кандидатів технічних наук.

За СРСР у вченого було 60 авторських свідоцтв на винаходи СРСР, три патенти України, 12 патентів України на корисну модель. Чоловік був лауреатом премії Міністерства оборони СРСР та Держкомітету народної освіти СРСР III ступеня (1988 рік), а також академіком Міжнародної академії наук прикладної радіоелектроніки (1993 рік).

У Каразіна зазначили, що, крім своєї технічної діяльності, Фелікс Андрєєв захоплювався суспільно-історичними розслідуваннями та мав досить багато таких робіт:

  • "Таємне стає очевидним. Сторінки історії підготовки офіцерських кадрів для РЛС далекого виявлення ПРН і ПРО",
  • "Каразинці – родоначальники імпульсної радіолокаційної техніки: науково-популярний нарис до 210-річчя Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна",
  • "Визначні особистості. А. Говорова": Сторінки історії",
  • "Героїчні особи Харківського університету імені В. Н. Каразіна (до 212-ї річниці Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна)" та інших.

Раніше "Коментарі" писали, що у Харкові 31 грудня 83 року пішов із життя доцент кафедри прикладної хімії хімічного факультету Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Анатолій Жолновач.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися