Живий велосипед, ялинки, косатки і не тільки: які рекорди встановили у Харкові

У Харкові зареєстрували наймасовіше виконання урочистого музичного твору “Молитва за Україну"

Жителі Харкова встановили чимало рекордів України. Приміром два роки поспіль у Харкові монтували найвищу новорічну ялинку. Також у місті розгорнули найбільший Державний прапор. Детальніше про деякі унікальні досягнення Харкова, зафіксовані у Книзі Рекордів України, повідомляють "Коментарі. Харків". 

У 2015 році на площі Свободи було сформовано рекордну рухому фігуру велосипеда, створену з найбільшої кількості велосипедистів. Тільки подивіться на  унікальний транспортний засіб із 3207 велосипедистів та їхніх веломашин. Живий “велосипед велосипедів” вийшов дуже схожим на справжній і навіть “проїхав” аж 50 метрів. 

pictureНайвищим новорічним ялинкам у 2018 і 2019 роках не було рівних. І це зрозуміло, адже штучна зелена красуня може бути тільки велетенською. Новорічне дерево у Харкові збирали як конструктор. Встановили близько сотні кілометрів гірлянд. Після замірів у 2018 році виявилося, що харківська ялинка має у висоту 36,2 метра. Встановлена ж на новий 2019 рік ялинка за рік "підросла" і сягнула аж 40,49 метра.

picture

Наймасовіше виконання урочистого музичного твору “Молитва за Україну” було зафіксовано у 2019 році. Хор із 4624 студентів, викладачів та випускників Харківського національного університету ім. В. Каразіна, а також школярів і представників харківського хорового мистецтва, мабуть, міг би побити рекорди гучності виконання, але мета була інша. Слова пісні мали проникнути в душу, і для цього обрали відповідний музичний твір "Молитва за Україну", написаний у 1885 році.

pictureНайбільшим прапором України, розгорнутим на стадіоні похизувався у 2021 році Харківський стадіон "Металіст". Мегапатріотичний рекорд — велетенський Державний Прапор України на 2813,5 кв. м. 

picture

Найбільша загальна площа муралу-триптиху була зафіксована у Харкові у 2021 році. Художники Анастасія Худякова, Сергій Калмиков та Ксенія Калмикова намалювали шість косаток на стінах трьох харківських багатоповерхівок. І тим самим створили мурал загальною площею 1375,74 кв. м. Цей проєкт був одним із переможців громадського бюджету Харкова. 

pictureНаймасовіший одночасний заплив на байдарках відбувся у 2016 році. Пропагуючи спорт та здоровий спосіб життя, харківські адмірали провели рекордну за кількістю флотилію зі 106 тримісних суденець (екіпажі склали більше З00 байдарочників різного віку) по 10-кілометровому маршруту у Журавлівському гідропарку в Харкові. До фінішу флотилія дійшла у повному складі, попри складну перешкоду у вигляді дамби.

pictureРаніше "Коментарі. Харків" писали про історію однієї з головних транспортних вулиць Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися